Το Θέατρο Σοφούλη συμμετέχει στη δράση «Ένα μπισκότο για τον καρκίνο του Μαστού»

Το Θέατρο Σοφούλη αγαπάει τα παιδιά και φυσικά τις μαμάδες τους! Για τον λόγο αυτό συμμετέχει στις δράσεις του συλλόγου ΑΕΛΙΑ και του MeliSoula.gr για τον Καρκίνο του Μαστού. Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έτσι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, λίγο πριν από την παράσταση «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες: η δύναμη της φιλίας» στις 11.30, θα διατίθενται στον χώρο του θεάτρου τα μπισκότα που έφτιαξε η Μελίνα Χατζηπαντελή για την ΑΕΛΙΑ στην τιμή των 2 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΑΕΛΙΑ. Επίσης στον χώρο θα βρίσκονται εκπρόσωποι της ΑΕΛΙΑ που θα ενημερώνουν το κοινό.

Λίγα λόγια για την ΑΕΛΙΑ

Η ΑΕΛΙΑ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2013, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, από ανθρώπους με ευαισθησίες και ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που πιστεύουν στην επιτακτική ανάγκη της αλληλεγγύης και της υποστήριξης συνάνθρωπων τους.

Σκοπός της ΑΕΛΙΑ είναι η συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και η βοήθεια στους νοσούντες στη ζωή μετά τη νόσο

Ο καρκίνος του μαστού με τις επιδημικές τάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια επηρεάζει τη ζωή, όχι μόνο των γυναικών και ανδρών που νοσούν, αλλά τις οικογένειές τους και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Η παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της νόσου, η ιατρική έρευνα και η υποστήριξη των ασθενών έχουν πετύχει πολλά.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως η ανάγκη για έγκυρη και διαρκή ενημέρωση παραμένει. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να μετάσχει στη μάχη αυτή. Οραματιστήκαμε λοιπόν μια εποχή που δε θα χάνονται ασθενείς από τον καρκίνο του μαστού, που όλοι μας θα έχουμε ίσες ευκαιρίες στις πιο σύγχρονες θεραπείες, που θα γίνονται λιγότερα λάθη, μια εποχή χωρίς ντροπή και οίκτο…στο άκουσμα…καρκίνος του μαστού.

ΑΕΛΙΑ σημαίνει πηγή ζωής από το φως, μια και αήλιος ήταν η αρχαία ελληνική λέξη για τον Ήλιο. Για μας όμως εκφράζει κάτι περισσότερο … τους στόχους και τις ελπίδες μας.

Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση!

Λίγα λόγια για τη Μελισσούλα

Είμαι η Μελίνα Χατζηπαντελή και… το site melisoula.gr πίσω από το οποίο κρύβεται μια γλυκόπικρη ιστορία. Το Meli- ως πρώτο συνθετικό, έρχεται από το όνομα μου –ή για τους πιο ρομαντικούς από το γλυκό μέλι- ενώ το Soula είναι το όνομα της μητέρας μου που έχασα πριν μερικά χρόνια.

To melisoula.gr δημιουργήθηκε όταν αποφάσισα πως θέλω να κάνω το χόμπι μου επάγγελμά, δηλαδή τη ζαχαροπλαστική. Έχω πάντα ως γνώμονα τα μπισκότα και τις τούρτες που φτιάχνω για όλους, χωρίς όμως να ξεχνώ το καλό φαγητό!

Σε ό,τι και να κάνω προσπαθώ πάντα να βάζω πάθος και την προσωπικότητα μου και θέλω να πιστεύω πως τα καταφέρνω! Θεωρώ πως κάθε στιγμή της ζωής μας αξίζει να συνοδεύεται από ένα γλυκό και προσπαθώ να προσαρμόζω τις δημιουργίες μου στις ανάγκες, αλλά και την προσωπικότητα του καθενός για οποιαδήποτε περίσταση, από γενέθλια και βαφτίσεις μέχρι τούρτες έκπληξη αλλά και …χωρισμούς.

Αγαπώ να φτιάχνω γλυκά για καλούς σκοπούς και ένας από αυτούς είναι το… “Ένα μπισκότο για τον Καρκίνο του Μαστού”

Πληροφορίες

Κυριακή 27/10 στις 11.00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, 55131, Καλαμαριά

Τηλ. κρατήσεων 2310423925

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζεται με διπλές παραστάσεις το έργο «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας» στο θέατρο Σοφούλη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook