Πώς θα σου φαινόταν να οργανώσεις μια παράσταση από το μηδέν;

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά σε συνεργασία με τo InfinityGreece και την Ya Impro, υλοποιούν μια σειρά διαδραστικών σεμιναρίων σχετικά με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης εκ του μηδενός, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Improv Comedy.

Ποια η τέχνη του αυτοσχεδιασμού; Πώς οργανώνω, επικοινωνώ και προωθώ μια παράσταση; Πώς δημιουργώ περιεχόμενο (κείμενο, ραδιόφωνο, βίντεο);

Κάθε Τετάρτη, 18.00-20.00 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Αμαλίας 60) και κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Καπάτου 6), μαθητές/τριες, γονείς και κάτοικοι της περιοχής συναντιούνται, γνωρίζονται, παίζουν και μέσα από μια κοινή προσπάθεια στήνουν τη δική τους παράσταση. Η δράση «Οργανώνω μια Παράσταση από το Μηδέν» διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες, πώς μπορούν να δομήσουν από την αρχή έως το τέλος μια παράσταση improv Comedy, τόσο από άποψη περιεχομένου όσο και οργανωτική. Οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν έτσι τις επικοινωνιακές και οργανωτικές τους δεξιότητες μέσω του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού παιχνιδιού, ενώ μαθαίνουν να εργάζονται σε ατομικό αλλά ομαδικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Creativity Platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων επικοινωνήστε στο τηλ. +30 6946 265 653.

Website: www.openschoolsthess.gr

Email: [email protected]

FB Page: Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά/openschoolsthess

Instagram Page: openschoolsthess

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook