Φήμες: «Για την ελληνικότητα της πρώτης version του είδους μας»Φήμες: «Για την ελληνικότητα της πρώτης version του είδους μας»

Πρώτη μου μέρα εδώ κι αρχίζω με το «Big Bang».

Αν κάνετε μια μεγάλη βόλτα στον ιστό, απ’ το «χλιδάτο» twitter και το «λαϊκότερο» facebook μέχρι τις μικρές κακόφημες – σκοτεινές γωνιές του internet, εκεί που όλοι μιλούν χαμηλόφωνα και διαγράφουν το «ιστορικό» τους βγαίνοντας -δεν αναφέρομαι βέβαια σε κάτι νομικά επιλήψιμο- θα διαπιστώσετε τούτο το καταπληκτικό: Yπάρχουν πολλοί Έλληνες, πάρα πάρα πολλοί Έλληνες, που, μέσα σε άλλα απίθανα, πιστεύουν λίγο – πολύ πως το πρώτο μοντέλο του είδους μας κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην ελληνική γη με λάσπη φτιαγμένη από τα εύφορα χώματα της ελληνικότατης Κάτω Τραχανοπλαγιάς.

Δε λέω ότι είναι ηλίθιοι αλλά σίγουρα είναι επικίνδυνοι, και πιο επικίνδυνοι είμαστε εμείς οι υπόλοιποι για τους εαυτούς μας. Αντί να τους δώσουμε καμιά ξεγυρισμένη ψηφιακή μπάτσα για να ‘ρθουν στα ίσα τους, κάνουμε likes, retweets και άλλα διαδικτυακά «τριβόλια» σ’ ό,τι αηδία ανεβάζουν ή γράφουν, μόνο και μόνο γιατί φοβόμαστε τη νοοτροπία αγέλης του όχλου ή θέλουμε να ικανοποιήσουμε τη ματαιοδοξία μας και να γίνουμε αρεστοί στους πολλούς.

Κλείνω με μια σκέψη: Ο Φειδίας ήταν μεγάλος μάστορας, και μαγκιά του. Τώρα, τι σχέση έχει ο Φειδίας με μένα που περιμένω πως και πως το σημερινό over-άκι  του Ολυμπιακού μήπως τσιμπήσω κανένα πενηντάρι και τη βγάλω ως το Σαββατοκύριακο, ένας θεόs ξέρει! 

Θα με βρείτε στις «Φήμες» και τις Απόψεις των συντακτών του schooltime.gr