Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Γκοβόστη παρουσιάζουν το βιβλίο, του συγγραφέα Παναγιώτη Κακαλέτρη με τίτλο «Μαθήματα Διοίκησης και Ηγεσίας από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Μεγρέμης, Director, Office of Career Services at The American College of Greece

Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς, Νομικός – Οικονομολόγος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/39BJlRj

Link Βιβλίου: https://bit.ly/3N7IyVI

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας. Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες αγωνιστές, επώνυμους ή ανώνυμους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Αγώνα, ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο «Γέρος του Μοριά». Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης έβαλε πολλάκις τη σφραγίδα του στην επιτυχία της Εθνεγερσίας με τις σπουδαίες στρατηγικές και τις κομβικές αποφάσεις του υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και απέναντι σε πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Η Άλωση της Τριπολιτσάς, το Έπος στα στενά των Δερβενακίων και ο πόλεμος φθοράς εναντίον του Ιμπραήμ αποτελούν ορισμένα από τα κορυφαία επιτεύγματά του. Μάλιστα τα κατορθώματά του αυτά είναι ακόμη σπουδαιότερα, αν αναλογιστούμε πως δεν ηγείτο τακτικού στρατού, αλλά άτακτων στρατιωτικών σωμάτων, αποτελούμενων από πρώην κλέφτες και αρματωλούς.

«Μαθήματα Διοίκησης και Ηγεσίας από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη»

Στο επιστημονικό πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων είναι σύνηθες το φαινόμενο να χρησιμοποιείται το παράδειγμα επιτυχημένων διοικητικών στελεχών ως μελέτη περίπτωσης για την εξαγωγή χρήσιμων θεωριών ή βέλτιστων πρακτικών που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από όλους τους επιχειρηματίες και μάνατζερ. Πιστεύω ακράδαντα πως ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία μπορούμε να λάβουμε σπουδαία μαθήματα από τον αυθεντικό αρχιστράτηγο της Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Το παρόν βιβλίο, επιχειρεί να εξετάσει συνολικά τη σταδιοδρομία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Ειδικότερα, παρουσιάζει τις αποφάσεις, τις στρατηγικές, τις τακτικές και τις ενέργειες του σπουδαίου στρατηγού, επιχειρώντας να τις συσχετίσει με τις σύγχρονες θεωρίες της διοίκησης επιχειρήσεων, της ηγεσίας, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, της διαχείρισης κρίσεων κα. με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη επιτυχίας για τον μάνατζερ, το  στέλεχος και τον επιχειρηματία του σήμερα. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Δρ. Παναγιώτης Κακαλέτρης είναι Διδάκτωρ Επιχειρησιακής Στρατηγικής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πτυχίο στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων επίσης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Καθηγητής στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση, σε ιδιωτικά Κολλέγια και ΙΕΚ. Παράλληλα, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής στελεχών. Στα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα επιστημονικά πεδία της στρατηγικής διοίκησης (strategic management), του μάρκετινγκ, της ηγεσίας, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της χρηματοοικονομικής διοίκησης. Αρθρογραφεί στο περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία» και έχει εργαστεί και ως μεταφραστής επιστημονικών συγγραμμάτων. Κατάγεται από την Καλαμάτα, Μεσσηνίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραγκιόζης επιστρέφει στο ΚΘΒΕ – Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Βασιλικό Θέατρο

ΕΙΠ: Ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία με τις Λέσχες Ανάγνωσης σε όλη την Ελλάδα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022: Από 17 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου στο Φρούριο του Επταπυργίου

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook