Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021, με θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», βρίσκει τα ελληνικά μουσεία έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι τους επισκέπτες τους μετά την άρση των περιορισμών λειτουργίας τους.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποτελεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κόμβο προβολής των δράσεων των ελληνικών μουσείων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ως τιμώμενο μουσείο για το 2021. Οι συλλογές του Μουσείου, αλλά και οι επετειακές του δράσεις, αποτελούν αφορμή για αναστοχασμό της Ιστορίας της χώρας με το βλέμμα στο μέλλον.

Στις 18 Μαΐου η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τιμήσει με την παρουσία της την επαναλειτουργία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εγκαινιάζοντας την επετειακή έκθεση ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21.

Επίσης, την Τρίτη 18 Μαΐου στις 14.00-15.30 ώρα Ελλάδος, οι Εθνικές Επιτροπές του ICOM Γαλλίας, Ελλάδας, Φινλανδίας και Ισραήλ, στο πλαίσιο του προγράμματος Solidarity, διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την αλληλεγγύη μεταξύ των μουσείων σε περιόδους κρίσης, στη γαλλική, την αγγλική και την ισπανική γλώσσα. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει το MOMus (Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης).
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Zoom

https://us02web.zoom.us/j/81174854920?pwd=OW1RVUU3eTMrTDdWdlpNSW5UZlhqQT09

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook