Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο. Μια μεγάλη μουσική απώλεια, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό κενό από την απουσία του.

Στη μνήμη του είναι αφιερωμένο το έργο “8: In memoriam“, που συνέθεσε ο συνθέτης Γρηγόρης Πολύζος.

Ένα κομμάτι για σόλο πιάνο, μια υπέροχη μελωδία που ερμηνεύει ο πιανίστας Στάθης Άννινος. 

Μια προσπάθεια προσέγγισης της μουσικής ιδιοφυίας που ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, με ένα έργο που κυριαρχεί το αγαπημένο του όργανο, το πιάνο. 

Ένα ελάχιστο ευχαριστώ του Γρηγόρη Πολύζου για όλα όσα του χάρισε με τη μουσική του και την επικοινωνία του μαζί του. 

Ο Γρηγόρης Πολύζος έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους. 

Τον πρώτο το 2012, όπου την παραγωγή διηύθυνε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ζούδιαρης.

Ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος, η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Κρασοπούλου και ο Νίκος Ζούδιαρης.

Το 2015 βγάζει το digital single “Γιατί μ’ αρέσει η ζωή” με ερμηνευτές τον Παντελή Θαλασσινό και την Μαρία Κρασοπούλου, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου.

Το 2016 εκδίδει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Αποστάσεις” με βασική ερμηνεύτρια την Μαρία Κρασοπούλου. Στον δίσκο συμμετέχει ο Κώστας Μακεδόνας .

Το 2019 εκδίδει τον τρίτο του προσωπικό δίσκο “Πολύχρωμες Ζακέτες” από την Μικρή Άρκτο με συνεργάτες την στιχουργό Αθηνά Σπανού και ερμηνεύτρια την Πολυξένη Καράκογλου.

Το συνθετικό του έργο επεκτείνεται και στον τομέα της “σοβαρής μουσικής” ( «Κεριά» του Κ.Π. Καβάφη για χορωδία και ορχήστρα (2013), «Sergei Prokofiev, Vision Fugitives No. 12, Θέμα και παραλλαγές για κουαρτέτο εγχόρδων» (2013), Πρελούδια για πιάνο, μουσική για την μικρού μήκους ταινία «Waltz» της Ευτυχίας Μισαηλίδου (2010) 2 Κουαρτέτα εγχόρδων, 1 κουιντέτο Χάλκινων πνευστών,  “Wind” για μικρή ορχήστρα  κ.α.). 

Έργα του έχουν κατά καιρούς παιχτεί στην κρατική τηλεόραση, στη μουσική σκηνή Ιανός, καθώς και σε διάφορους συναυλιακούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook