Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Από τον Σολωμό στο σήμερα» την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Διονύσιος Σολωμός».

Ο Τάσος Καρακατσάνης παρουσιάζει μια σειρά μελοποιημένων ποιητών. Μέσα σ’ αυτήν τη σειρά εντάσσεται και μια επιλογή ποιημάτων που έκανε πριν χρόνια ο Γιάννης Σολδάτος και μελοποίησε ο Τάσος Καρακατσάνης με τίτλο «Η πόλις ελάλησε». Οι ποιητές μάς μιλούν για το αστικό τοπίο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ο συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος και ο ποιητής Δημήτρης Αλεξίου.

Σε ζωντανή συναυλία θα ερμηνεύσουν οι: Άρτεμις Αποστολοπούλου, Αγάθη Βάρελη, Έφη Βενιανάκη, Μάρθα Ζιώγα, Γιάννης Θωμόπουλος, Φωτεινή Νικολαΐδου, Λευτέρης Τουμαράς. Τσέλο: Φωτεινή Νικολοπούλου. Πιάνο: Τάσος Καρακατσάνης.

Στο τέλος, θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σειράς Η Περιπέτεια ενός ποιήματος, μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας

Διαβάστε ακόμα:

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018: Ζάππειο, από 31 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook