«Η μάσκα, η ιστορία της και οι ρίζες του καρναβαλιού»«Η μάσκα, η ιστορία της και οι ρίζες του καρναβαλιού»

Δωρεάν e-book

Συγγραφέας: Έρη Ναθαναήλ
Έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr
Εκδοτική επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος
Έτος Έκδοσης: 2017, Φεβρουάριος, σελ.: 28

Η μάσκα ή το προσωπείο, όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένα αντικείμενο, ένα ομοίωμα του προσώπου ειδικά κατασκευασμένο για να καλύπτει το πρόσωπο ή ορισμένο τμήμα του ή και το κεφάλι. Ετυμολογικά η λέξη ‘’προσωπείο’’ προέρχεται από την πρόθεση πρός και θέμα του ρήματος ὁράω (συνηρημένο: ὁρῶ), (ὄψομαι στον Μέλλοντα) και συγκεκριμένα το θέμα οπ-, (ὄπωπα στον Παρακείμενο). Το προσωπείο, δηλαδή, είναι συνυφασμένο με το «φαίνεσθαι», με αυτό που φαίνεται και που βλέπουμε, με την εικόνα, το είδωλο· με κάτι που φαίνεται αλλά που μπορεί να αντίκειται στο «είναι», στην αλήθεια, στην ουσία. Η λέξη «μάσκα» σχετίζεται με τη λατινική λέξη ‘’masca’’, που σημαίνει “προσωπίδα”. Οι λέξεις “προσωπείο” και “μάσκα” είναι σχεδόν ταυτόσημες, όταν αναφέρονται σε συνάρτηση με το θέατρο.

Κατεβάστε το βιβλίο: «Η μάσκα, η ιστορία της και οι ρίζες του καρναβαλιού»

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται δωρεάν αποκλειστικά από τον δικτυακό τόπο schooltime.gr

Αναδημοσίευση: Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του έργου (ολική, μερική ή Περιληπτική), με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ή άλλο, χωρίς τη γραπτή άδεια του Εκδότη.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook