«Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους», πρωτότυπο κείμενο. Δωρεάν e-book, Εκδόσεις schooltime.gr«Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους», πρωτότυπο κείμενο. Δωρεάν e-book

Ψηφιακή έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr

«Η διαβόητη δίκη του Σωκράτη έχει ερμηνευθεί από πολλούς σαν μία από τις πρώτες και πιο δραματικές περιπτώσεις αποτυχίας της δικαιοσύνης, που κατέληξε στη θανατική καταδίκη του «πατέρα της δυτικής σκέψης». Ο Σωκράτης κατηγορήθηκε για «ασέβεια» και «διαφθορά των νέων», το 399 π.Χ., παρόλο που πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι οι κατηγορίες αυτές «εφευρέθηκαν» από τους προκατειλημμένους συμπολίτες του…»

 

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

Λήψη αρχείου

 

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν.

 

schooltime.gr

Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011 ως χώρος συλλογής και διάθεσης ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με ελεύθερη διανομή. Σήμερα, αποτελεί έναν διαδικτυακό πολυχώρο εκπαιδευτικής – πολιτισμικής θεματολογίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, που παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερους από 700 τίτλους ψηφιακών βιβλίων, αρχείων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Τον Απρίλιο του 2013 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις schooltime.gr με σχέδιο δράσης την έκδοση ψηφιακών βιβλίων ελεύθερης και δωρεάν διαμοίρασης.