Το κοίλον /Ελλάδα /2022/10’

“Την αποδοχή του τώρα τη συναντάμε στα παιδικά χρόνια. Όσο περνάνε οι εποχές και ο χρόνος, δημιουργείται το παρελθόν, το οποίο συγχέεται με το παρόν και εγκλωβίζει το μέλλον. Για τους καλλιτέχνες το άκουσμα του χειροκροτήματος είναι βοηθητικό για τη συνειδητοποίηση του τώρα, αλλά είναι στιγμιαίο. Κανείς δεν ξεφεύγει για πολύ από τον φαύλο κύκλο της επανάληψης. Το ξύπνημα αυτό έχει διάρκεια και ουσία όταν δοθεί από εμάς, όχι από τους άλλους”.

Η ταινία παρουσιάζει την αρχή της γέννησης του ανθρώπου με μια κοπέλα να χορεύει σε κεντρική σκηνή πίσω από το άκουσμα της άνοιξης του Βιβάλντι. Ο χορός της παύει να είναι τόσο ελεύθερος όταν εμφανίζεται το θρησκευτικό κομμάτι στη ζωή της. Πορεύεται με αυτό και φτάνοντας στην εφηβεία γνωρίζει τον έρωτα (καλοκαίρι Βιβάλντι) την απόρριψη και την κριτική. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στον χορό της, σταματάει να χορεύει με αποτέλεσμα να πέφτει σε μελαγχολία (φθινόπωρο Βιβάλντι) και να εγκλωβίζεται γύρω από ανθρώπους που την είχαν απορρίψει ή κριτικάρει στο παρελθόν. Η συνειδητοποίηση και η αποδοχή του τότε με το τώρα συμβαίνει στο άκουσμα της τελευταίας εποχής του Βιβάλντι στον χειμώνα, βρίσκει το κλειδί της συγχώρεσης και καταφέρνει να απενοχοποιηθεί από τον εαυτό της.

Δείτε την ταινία:

Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δάφνη Μπογιατζή
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αρχοντής, Βαγγέλης Μουτούλης
Ζωγράφος: Σταύρος Μιχαηλίδης
Μοντάζ: Χριστίνα Παμπουκίδου
Χορεύτρια- Χορογράφος: Μαργαρίτα Σταυροπούλου

Παίζουν: Giorgi Chinchaladze, Σοφία Τσοπουρίδου, Στέλλα Κοινούση, Αναστασία Σιαμπλίδου, Πέτρος Κορομηλάς, Μιχάλης Καραβάς, Παναγιώτης Κατσαράκης, Ευθίμης Κόκκινος

Μουσική: Four seasons του Antonio Vivaldi
Κείμενα: Αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

Διαβάστε ακόμα:

Ο «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες το Σάββατο 27/8 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μιχάλης Χατζηγιάννης – «Εκδρομή 2022», Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Ο μήνας Αύγουστος στη λογοτεχνία

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς εικαστικού Γιάννη Καμίνη στη Vasiliki-galerie d’art στο Ναύπλιο

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο facebook