Η καινοτομία ως απάντηση στην επισιτιστική κρίση

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου που διοργάνωσε το δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τη γεωργία, τα τρόφιμα και τη δασοκομία (ERIAFF) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Προς βιώσιμα αγροδιατροφικά και δασικά συστήματα». Οι σύνεδροι αναφέρθηκαν στις σύγχρονες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα στο πλαίσιο και της επισιτιστικής κρίσης που δημιούργησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφαλάς τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως πλέον είναι πασιφανής ο ρόλος τους αγροτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος τόνισε πως η καινοτομία στον αγροδιατροφικό κλάδο και τη δασοκομία φαίνεται πως είναι πλέον μονόδρομος εξόδου από την κρίση. 

Η Ελβίρα Ντομίνγκο, υπεύθυνη προγραμμάτων του EIT Food South RIS αναφέρθηκε στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δεν είναι άλλες από την αύξηση του πληθυσμού και το οξύμωρο να υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παχύσαρκοι άνθρωποι στον πλανήτη και 800 εκατομμύρια να είναι υποσιτισμένοι και ανέδειξε την εκπαίδευση για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενάντια στην σπατάλη τροφίμων  ως βασικά στοιχεία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Μάμαλης, τόνισε πως μόνο με το συνδυασμό της επιστημονικής γνώσης, της εμπειρίας, αλλά και της πολιτικής άποψης θα δοθούν οι σωστές απαντήσεις για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ζητημάτων.

Ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Χανιωτάκης υπογράμμισε την πίστη του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στον πρωτογενή τομέα, το οποίο και θεωρεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι υγιή επενδυτικά σχήματα που έχουν τη διάσταση της αειφόρου ανάπτυξης αντιμετωπίζονται με πολύ θετικό βλέμμα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το συνέδριο συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου με ομάδες εργασίας και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου με εκπαιδευτικές επισκέψεις. 

Δείτε όλο το πρόγραμμα και παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου στο eriaffthessaloniki2022.gr 

Διαβάστε ακόμα:

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 17 Ιουνίου

ΕΟΔΥ: Δωρεάν rapid test σε 191 σημεία την Τετάρτη 15 Ιουνίου

Τι θα δούμε 14-20 Ιουνίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook