Επείγον αίτημα για συνάντηση

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Για πολλοστή, δυστυχώς, φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδεικνύει περιφρόνηση στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου με τους, δημοκρατικά εκλεγμένους, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. «Διαρροές» από κύκλους  του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, ανάπτυξη μιας, εκτός θεσμικού πλαισίου «συζήτησης» με αυτόκλητους «εκπροσώπους» ομάδων εκπαιδευτικών, σχετικά με τον αριθμό και την  κατανομή τους ανά βαθμίδα και ειδικότητα, διατύπωση «σκέψεων» σχετικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., ενώ ακόμη αναμένουμε την πρόσκλησή σας για εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα των διορισμών (όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία ότι θα γίνει στην τελευταία μας συνάντηση), δημιουργούν κλίμα έντασης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πέρα από τα παραπάνω οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις σας, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίχως να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε, επιβεβλημένη, συζήτηση στη βάση της θωράκισης της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου (κάτι που επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Ομοσπονδία), δημιουργεί, εύλογα, ανησυχίες σε σχέση με τον (υπάρχει άραγε;) σχεδιασμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για έναν θεσμό, δημιούργημα των επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων και των αγώνων της Δ.Ο.Ε., ο οποίος έχει, διαχρονικά, αντιμετωπιστεί με έλλειψη παιδαγωγικού σχεδιασμού και απίστευτη προχειρότητα από σειρά πολιτικών ηγεσιών και κυβερνήσεων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθούν τόσο τα παραπάνω ζητήματα όσο και όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

(ΔΟΕ– 10/6/2022)

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως από την ΟΛΜΕ

Πανελλαδικές 2022: Τα Θέματα & Απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στις 29 Ιουνίου στη Λάρισα

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook