Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 17.00 με 18.30 ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης», στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144- ΑΙΘΟΥΣΑ: T.E.C. (technology, engineer, creation) / 1ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε σχέση με την εξισορρόπηση της προσωπικής – οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής, καθώς και τρόποι ενδυνάμωσης και ένταξής τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες υποστήριξης, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RE-START, που έχει στόχο την ενδυνάμωση γυναικών που έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και επιθυμούν να επιστρέψουν στην απασχόληση και το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το ΚΜΟP-Education & Innovation Hub.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Αλέξανδρος Μοροχλιάδης, Ψυχολόγος
Φανή Παπαδοπούλου, Γραφείο Υλοποίησης Προγραμμάτων & Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΚΕΘΙ
Μαρία Ζαρωτιάδου, Managing Director, Plan of Business
Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια, Women on Top
Ειρηάννα Δραγώνα, Διαχειρίστρια έργου RE-START
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1FdgmpIXOCbFm5JpGvM0R54csaOoDIGMpaXYxK1-vU74/viewform?ts=62971f64&edit_requested=true

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η προεγγραφή. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το έργο RE-START

Το ευρωπαϊκό έργο RE-START έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ενδυνάμωσης και υποστήριξης γυναικών που έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και επιθυμούν να επανενταχθούν στην απασχόληση. Στο πλαίσιο του RE-START θα αναπτυχθεί ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαλείο, που δεν θα επικεντρώνεται μόνο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και στην ενδυνάμωση και την εμψύχωση. Θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν στην προσωπική ενδυνάμωση, στην επίτευξη στόχων, στην αξιοποίηση του κοινωνικού δικτύου ως εργαλεία εύρεσης εργασίας και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν γυναίκες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από απομακρυσμένες περιοχές όπου μπορεί να μην υπάρχουν δομές υποστήριξης εύρεσης εργασίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει 6 εταίρους.

Διαβάστε ακόμα:

Νομοθετικές ρυθμίσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές και καταρτιζόμενους δημοσίων ΙΕΚ

Πανελλαδικές 2022: Θέματα & απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλαδικές 2022: Ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook