Ανακοίνωση σχετικά με τα φετινά θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσε η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2022
Τα θέματα που δόθηκαν κατά τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις Αρχαίων Ελληνικών μπορεί γενικά να θεωρηθούν βατά για καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Το κείμενο από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη ορθώς δόθηκε προς επεξεργασία, διότι αποτελεί κεντρικό θεματικό άξονα του έργου αυτού Το ίδιο ισχύει και για το απόσπασμα από τις «Διατριβές» του Επικτήτου. Οι ερμηνευτικές ερωτήσεις ήταν γενικά εύστοχες και σαφώς διατυπωμένες.
Το αδίδακτο κείμενο από τον Θουκυδίδη παρουσιάζει κάποιες μεταφραστικές δυσκολίες. Ίσως θα έπρεπε να δοθεί και η σημασία της λέξης «εγκλήματα», για να αποφευχθούν παρανοήσεις με τη σημερινή έννοια του όρου.
Οι γραμματικές και κάποιες από τις συντακτικές παρατηρήσεις απαιτούσαν καλή προετοιμασία των υποψηφίων.
Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News