Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 15.00 με 17.00 στην Ημερίδα με θέμα:  «Η πρόκληση της ένταξης προσφύγων και μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου HopefulExtending Teachers Competences in the effective teaching of literacy, numeracy and digital skills to refugee children του προγράμματος Erasmus+.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να παρουσιάσει στο κοινό το έργο, τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του καθώς και μια σειρά διαδικτυακών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων (OER), που ανέπτυξε η ομάδα του Ηopeful, οι οποίοι είναι δωρεάν διαθέσιμοι στο πλαίσιο του Προγράμματος. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α’-θμιας & Β’-θμιας και έχει στόχο να τους βοηθήσει να αναγνωρίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των συγκεκριμένων μαθητών/τριών και να μειωθεί, εν τέλει, το ποσοστό εκείνων που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο. Το Πρόγραμμα θα προσφέρει υποστήριξη στους επαγγελματίες της Εκπαίδευσης προκειμένου να μπορούν να αξιοποιούν νέες προσεγγίσεις και μεθόδους για να ενθαρρύνουν την εκπαίδευση και ενίσχυση δεξιοτήτων ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Στο τέλος, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Απευθύνεται σε:

Eκπαιδευτικούς Α’-θμιας & B’-θμιας Εκπαίδευσης

Επαγγελματίες που εργάζονται σε Σχολεία, Φροντιστήρια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς/οργανισμούς

Tη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης και θα αναφερθούν τα εξής θέματα:

  • Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μέσω δραστηριοτήτων και εργαλείων για την διαχείριση της ποικιλομορφίας στην τάξη
  • Διαπολιτισμική Συνείδηση
  • Ενίσχυση της συμπερίληψης των μαθητών/-ριών όλων των εθνοτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών υποβάθρων μέσω της δημιουργίας ενός ασφαλούς χώρου

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο Hopeful είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής και αριθμητικής καθώς και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων στις ψηφιακές τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιωθεί η σχολική επίδοση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών/στριων. Δεδομένου ότι τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών/στριων δεν μιλούν τη γλώσσα της χώρας υποδοχής και / ή τα αγγλικά και ότι τα περισσότερα από αυτά είναι εκτός σχολείου για κάποιο χρονικό διάστημα, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες για να μπορέσουν να καλύψουν με επιτυχία τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

[email protected]

Website: https://www.hopeful-project.eu/index.php/el/archiki/

Facebook: https://www.facebook.com/hopefuleu/

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΜΕ: Από 26/6 οι αιτήσεις για συμμετοχή εκπαιδευτικών στις κατασκηνώσεις του ΥΠΑΙΘ

Πώς να συμπληρώσεις το δυσκολότερο μηχανογραφικό των τελευταίων ετών

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού / Παράλληλου Μηχανογραφικού

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook