Ιστορία και Οικονομία Προσανατολισμού: Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ.

Δείτε ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας και της Οικονομίας:

ΙΣΤΟΡΙΑ

Σχολιασμός Θεμάτων

Στα σημερινά θέματα της Ιστορίας η πρώτη Ομάδα περιλαμβάνει θέματα που έχουν εξεταστεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δε θα συναντήσουν μεγάλη δυσκολία. Αναφέρονται στην πλειονότητά τους σε εκλογικές αναμετρήσεις και στους φορείς αποκατάστασης προσφύγων, στη συνθήκη των Σεβρών και στη δημιουργία του Εργατικού Κινήματος. Στα ερωτήματα αυτά απαιτείται βέβαια σχετική προσοχή καθώς ηελεύθερη απόδοσή τους δε συνιστά ορθά τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη απάντηση. Επίσης, στο ερώτημα Α1(γ) το θέμα είναι συνδυαστικό από τα Β’ & Γ’ Κεφάλαια, κάτι όχι ιδιαίτερα σύνηθες.

Στη Δεύτερη Ομάδα στην πρώτη Πηγή, το θέμα -η Σύμβαση της Λωζάνης- μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητικό καθώς οι υποψήφιοι ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολία στην κατανόηση των παραθεμάτων και στη σύνθεσή τους με τα αντίστοιχα χωρία του σχολικού βιβλίου. Για την ανάπτυξη του θέματος, απαιτείται καλή αφαιρετική και συνθετική ικανότητα προκειμένου να επιτευχθεί καλή σύνθεση στην ανάπτυξη και παρουσίαση της απάντησης.

Τέλος στη δεύτερη Πηγή, αναφορικά με τσιφλίκια, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των στοιχείων από το σχολικό βιβλίο, καθώς υπάρχουν αναφορές σε δύο σημεία σε διαφορετικά κεφάλαια. Τα παραθέματα δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη δυσκολία αλλά καθώς το θέμα είναι συνδυαστικό χρειάζεται εξίσου προσοχή για την ανάπτυξη τεκμηριωμένης απάντησης.

Από την Ομάδα Ιστορικών του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχολιασμός Θεμάτων

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Οικονομίας παρουσιάζουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την περσινή χρονιά χωρίς όμως να έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και συμπεριλαμβάνουν ερωτήματα από την ύλη που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια (7ο Κεφ.- §1.6) .

Στην πρώτη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα απαιτούν καλή κατανόηση των οικονομικών μεταβολών και των διαγραμμάτων και αντίστοιχα στη δεύτερη ομάδα οι ερωτήσεις ανάπτυξης απαιτούσαν αναφορά σε συγκεκριμένα χωρία, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένα. Στη τρίτη ομάδα των θεμάτων με αναμενόμενο τύπο άσκησης, οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέξουν στους υπολογισμούς, αλλά δεν υπήρχε άλλη ιδιαίτερη δυσκολία.

Στη τέταρτη ομάδα που αποτελεί άσκηση του 3ου Κεφαλαίου, τα ερωτήματα δεν είναι απαιτητικά, με εξαίρεση ίσως το Δ3, που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Από την Ομάδα Οικονομολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

Επιμέλεια απαντήσεων:

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

 

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου Μεθοδικό Νέας Σμύρνης:Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 45
Τηλ: 210 9 310 320
Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

 

Χρήσιμα για τον υποψήφιο:

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις λίγο μετά την ανακοίνωσή τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρίσκετε καθημερινά, από τις 14/6, τα θέματα των εξετάσεων και τις λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Πρόγραμμα Πανελλαδικών:

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2021 εδώ

Θέματα προηγούμενων ετών:

Τα θέματα των Πανελλαδικών από το 2012 έως το 2020 & ενδεικτικές απαντήσεις

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook