Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!

Δεν αναγνωρίζουμε τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ)

Να παραιτηθούν όσοι από τους φερόμενους ως αιρετοί δεν το έχουν ήδη κάνει, καθώς και τα διορισμένα μέλη σε αυτά

Στις 7 Νοεμβρίου 2020, σύσσωμος ο κλάδος ακύρωσε να κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή ηλεκτρονικών εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.). Με το 95% της αποχής από τις ψευτοεκλογές που έστησε το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί ξεκαθάρισαν ότι, δε θα δεχτούν την κρατική – κυβερνητική παρέμβαση στον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων τους στα Υ.Σ., δε θα νομιμοποιήσουν τις διάτρητες και απόλυτα ελεγχόμενες διαδικασίες των ηλεκτρονικών εκλογών, δε θα επιτρέψουν να ανοίξει ο δρόμος για να μπει χέρι στην λειτουργία των σωματείων, να επιβληθεί καθεστώς εκτεταμένου ελέγχου, εκφοβισμού και νοθείας.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, αντί να αναγνωρίσουν την ήττα τους και την αποτυχία των αυταρχικών τους επιλογών, συνεχίζουν να βαδίζουν στο δρόμο του ακραίου αυταρχισμού που εξ αρχής επέλεξαν. Αφού αρχικά είχαν το θράσος να ορίσουν ως αιρετούς ανθρώπους που είχαν αποσυρθεί από υποψήφιοι, και αφού η πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών παραιτήθηκε (για δεύτερη φορά) προχωράνε χωρίς καμία ντροπή, σε «ανασυγκρότηση» των νόθων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση διορίζει δοτά μέλη σε αντικατάσταση των δύο αιρετών μελών που συμμετείχαν στα Συμβούλια. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι δεν εκπροσωπούνται από εκλεγμένα μέλη αλλά από διορισμένα, δοτά μέλη από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Πρόκειται για πρωτοφανή διαδικασία κρατικής παρέμβασης εντός του συνδικαλιστικού κινήματος!

Είναι πρόκληση να υποστηρίζει το Υπουργείο ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δώσει λύση και να λειτουργήσει τα Υ.Σ.… Ντροπή!!Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η αλήθεια είναι πως, προσπαθεί να ολοκληρώσει το προσχεδιασμένο έγκλημα, να καταργήσει στην πράξη την παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία ούτως ή άλλως την πλειοψηφία δεν την είχαν οι εργαζόμενοι άλλα η διοίκηση.

Φαίνεται ότι ενοχλεί ακόμα και η παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υ.Σ.

Χαιρετίζουμε τη στάση όλων των συναδέλφων που συντάχτηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και έχουν παραδώσει τις παραιτήσεις τους, μη αποδεχόμενοι να νομιμοποιήσουν Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτά, αρεστά στο Υπουργείο και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μέλη. Είναι πράξη υπεράσπισης του χαρακτήρα του αιρετού ως εκπροσώπου των συναδέλφων. Οι ελάχιστοι που με τη θέλησή τους συμμετέχουν σε αυτά τα Συμβούλια και θέλουν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενώ εκπροσωπούν μονάχα το Υπουργείο Παιδείας και τις επιδιώξεις  του θέτουν οικιοθελώς τον εαυτό τους εκτός κλάδου!

  • Επειδή, η συγκρότηση των νόθων Υ.Σ. αντίκειται στη βούληση των συναδέλφων που εκφράστηκε με τη συντριπτική  αποχήτους από τις «ψευδοεκλογές» του Νοεμβρίου 2020
  • Επειδή είναι ξεκάθαρη η πλήρης αποδοκιμασίατης επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο
  • Επειδή, η συμμετοχή  των δοτών αιρετών σε αυτά αντίκειται στην ειλημμένη απόφαση της ΟΛΜΕ, αλλά και των ΕΛΜΕ για τη μη συμμετοχή κανενός μέλους στα νόθα Υ.Σ.
  • Επειδή ο κλάδος δε συγχωρεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και επειδή οι δοτοί αιρετοί των Υ.Σ. δεν έχουν καμία συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση

Το ΔΣ ης Α ΕΛΜΕ  με βάση τις αποφάσεις του , τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και όλου του κλάδου

 καλεί:

Τους συναδέλφους ,όσους δε το έχουν ήδη κάνει,  που εμφανίζονται ως «αιρετοί»  (ενεργοποιώντας το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν.4763/2020 ή με τα απονομιμοποιημένα αποτελέσματα των ψευτοεκλογών) ή διορισμένοι να καταθέσουν ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις τους στην υπηρεσία και να απέχουν από τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών ΣυμβουλίωνΔεν αποτελεί «υπηρεσιακή υποχρέωση» για κανέναν συνάδελφο να γίνεται «αιρετός» με το ζόρι, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει το παραπάνω ζήτημα.

“Οι αντικαταστάτες-των αιρετών ή μη μελών- εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια τούτων, κατά το άρθρο 123 ν.4763/2020 έχουν δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο λόγω της σαφούς περί τούτου προβλέψεως του άρθρου 13 παρ.5 ΚΔΔιαδ («αποχώρηση μέλους») όπως έχει ερμηνευθεί κατά την νομολογία του ΣτΕ, όσο και λόγω των άρθρων 2 παρ.1 και 5 παρ.1 Συντ. Τυχόν θεώρηση της ασκήσεως του εν λόγω δικαιώματος ως άρνησης εκτελέσεως υπηρεσιακού καθήκοντος ή/και αδικαιολόγητης αποχής τους από την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος θα ήγαγε σε περιορισμό συνταγματικού τους δικαιώματος, ερμηνεία που πρέπει να αποκρουσθεί”.

Σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν, το Δ.Σ. του Σωματείου θα προχωρήσει  σε όλα τα καταστατικά μέτρα που έχει στη διάθεσή του.

Δηλώνει επίσης ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα (φερόμενους ως «αιρετούς» και διορισμένους που συντάσσονται με το κλάδο), απέναντι στις κυβερνητικές απειλές και τον αυταρχισμό, ώστε να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων.

Εδώ και τώρα παράταση της θητείας των εκλεγμένων από κανονικές διαδικασίες αιρετών (εκλογές 2018) και πραγματοποίηση δια ζώσης εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook