Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου οι χώροι εστίασης σε όλη την επικράτεια, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και με υποχρεωτικό selftest δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

Τι ισχύει για τη λειτουργία της εστίασης

  1. Εστιατόρια και cafe έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από τις 05:00 το πρωί μέχρι και τις 11:00 το βράδυ, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.
  2. Η λειτουργία πραγματοποιείται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.
  3. Επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών.
  4. Είναι υποχρεωτική η απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, όπως επίσης παροτρύνεται η χρησιμοποίηση ψηφιακών καταλόγων για τη χρησιμοποίησή τους από τους καταναλωτές.
  5. Είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος πάνω στο τραπέζι.
  6. Μέχρι έξι άτομα είναι ο πληθυσμός που ορίζεται σε κάθε τραπέζι.
  7. Είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά το χρόνο αναμονής και είναι ισχυρή η σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.
  8. Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με τη διάταξη των καρεκλών και ξεκινάνε από τα 90 εκατοστά και φτάνουν ως το 1,8 μέτρο ανά περίπτωση.
  9. Επιτρέπεται η χρήση των μπαρ από τους πελάτες με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Υποχρεωτικό το sms για τους πελάτες

Υπενθυμίζουμε ότι μπορούμε να μετακινηθούμε στους χώρους εστίασης μόνο με αποστολή sms στο 13033 (κωδικός 6).

Γιώργος Σκάθαρος*

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook