Για τις επιθέσεις σε βάρος εκπαιδευτικών

Μετά από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των σχολείων και με την πανδημία να φουντώνει, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να σχεδιάσουν μεθοδικά τα βήματα του ανοίγματος των σχολείων, προχωρούν στο άνοιγμα μόνο του Λυκείου. Δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Το μόνο μέτρο που πήραν ήταν τα self tests. Τα σχολεία μας έχουν γίνει παραρτήματα του ΕΟΔΥ έχοντας φορτωθεί στην ουσία τις ευθύνες της πολιτείας, μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε ελεγκτές, παράλληλα με τον φόρτο εργασίας μετά από την πολύμηνη μη λειτουργία των σχολείων. Μεταφέρουν δηλαδή τις δικές τους ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Παιδείας ασκεί μια επικίνδυνη επικοινωνιακή πολιτική σε βάρος των εκπαιδευτικών των μαθητών και ολόκληρης της κοινωνίας.

Για μία ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την πλήρη εγκατάλειψή τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκατάλειψη που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το τελευταίο διάστημα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές της χώρας δέχονται αναίτια επιθέσεις ή αντιμετωπίζουν μηνύσεις από άτομα που δηλώνουν αρνητές του κορωνοϊού, της μάσκας ή των selftests!

Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό, ότι οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με αυταπάρνηση και αλτρουισμό στο δύσκολο έργο της συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της πολύπλευρης στήριξης των μαθητών τους, χρειάζονται την υποστήριξη  και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες (μιας ευτυχώς μικρής μειοψηφίας) σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσπαθούν να ανταποκριθούν και σ αυτό το καθήκον με το οποίο τους φόρτωσε η πολιτεία. Ενέργειες που στρέφονται εναντίον όχι μόνον των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών και των γονέων τους και του σχολείου γενικότερα.

Πρόκειται για αντικοινωνικές συμπεριφορές που κινούνται κόντρα, στην επιστήμη και στη λογική.

Σεβόμαστε κάθε διαφορετική άποψη, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε επιθέσεις και υβριστικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Το σχολείο είναι η ζωή μας και θα το περιφρουρήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς που υπέστησαν την προσβλητική αυτή συμπεριφορά.

  • Καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες των αρνητών της λογικής .
  • Απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις επιθέσεις.
  • Απαιτεί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους μαθητές θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

(Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης)

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook