Στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα αναφέρθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός, στις 14 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, ενώ φέτος δεν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά. Αναφορικά με το σχολικό έτος, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα παραταθεί μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια και ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Η επιστροφή στη διά ζώσης λειτουργία των δημοτικών και γυμνασίων από τις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, αλλά και με όλους τους υπόλοιπους κανόνες προστασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook