Την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Χρήστου Ναούμ, με τίτλο «Στο σκοτάδι ανθίζω».

Μια αναμέτρηση με τους φόβους και τις βεβαιότητες. Γιατί η ζωή είναι μοναδική, γλυκιά και απρόβλεπτη. Και γιατί οι άνθρωποι μπορούν να ξανανθίσουν – ακόμα και στο σκοτάδι.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος, Νίκος Θρασυβούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Link Live streaming: https://youtu.be/Kgwzlk_SqRA

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/diadiktyakh-paroysiash-vivlioy-xrhstos-naoym-sto-skotadi-anthizw/

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/sto-skotadi-anthizo-0509762

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Φίλιππος Δελλής οδηγώντας ένα βροχερό απόγευμα προβληματίζεται με τη διάγνωση που μόλις του έχει ανακοινωθεί. Καρκίνος.

Ο νους του, σαν κινούμενη κάμερα, στρέφεται στα παλιά για να εξηγήσει και να αντέξει τα καινούργια. Επανεξετάζει γεγονότα που τον σημάδεψαν, ανατρέχει στους έρωτες και στις οικογενειακές σχέσεις, στη βία και την κακοποίηση των παιδικών και εφηβικών χρόνων, στις ματαιώσεις της ενηλικίωσης αλλά και στις ασύμμετρες συγκρούσεις με τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Στον δρόμο του συστοιχίες δέντρων. Στον ίσκιο τους, ως άνθρωπος που ακολουθεί τα όνειρά του, ο Φίλιππος δεν παρασύρεται από τις αντιξοότητες. Θα αναμετρηθεί με φόβους και βεβαιότητες, για να αποδείξει ότι η ζωή είναι μοναδική, γλυκιά και απρόβλεπτη και ότι οι άνθρωποι μπορούν να ξανανθίσουν – ακόμα και στο σκοτάδι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Ναούμ γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας και είναι Διευθυντής στο Δερματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Έχει γράψει πολυάριθμες ιατρικές μελέτες και άρθρα, που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ήταν αρχισυντάκτης στο επιστημονικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου περιοδικό Εν χρω, το οποίο κυκλοφόρησε για πέντε συναπτά έτη (2007-2012). Το 2019, για την προσφορά του, έτυχε τιμητικής διάκρισης από την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας. Η πεζογραφία ήταν πάντοτε η κρυφή του ενασχόληση, καθώς και το θεατρικό κείμενο.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Αχ, αυτές οι βασίλισσες! (2008), Γιαρντίμ ‒ Οι φλόγες της Ανατολής (2010), Άσωτοι έρωτες (2014), καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Γυμνός σε κοινή θέα (2016). Όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη. Θεατρικά του έργα: Τα αυγά της στρουθοκαμήλου (2013), Μωβ Κορδέλα (2015), Σάλπιγγα του αγγέλου (2015), Ασκήσεις Θανάτου (2016), Stronger with you ‒ Τα θεατρικά της παράνοιας (2020).

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook