Η Χριστιάνα Γαλιάτσου αποφάσισε να αναμετρηθεί ερμηνευτικά με ένα κλασικό τραγούδι, το «Πρωινό τσιγάρο» σε στίχους του αλησμόνητου Άλκη Αλκαίου και μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το τόλμημά της είναι απόλυτα επιτυχημένο και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει απόλυτα. Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι αναμφίβολα προικισμένη ερμηνεύτρια με ξεχωριστή πορεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική και το λαϊκό τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πηγαίους και αγαπημένους από το κοινό καλλιτέχνες: Γιώργος Μαργαρίτης, Σταμάτης Κόκοτας, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία, Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αγάθωνας, Μιχάλης Δημητριάδης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Χρήστος Παπαδόπουλος κ.ά.

Η ζεστασιά της φωνής της, το εύρος και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει.

Η ερμηνεία της στο «Πρωινό τσιγάρο», βαθιά εκφραστική, λιτή, με τη συνοδεία στην κιθάρα του σημαντικού σολίστα Γεώργιου Χατζόπουλου, συγκινεί και αγγίζει τον πυρήνα της απώλειας, που πραγματεύεται ο κορυφαίος στιχουργός, της τόσο πρόωρης και οδυνηρής για όλους μας απώλειας του Μάνου Λοΐζου.

Το «Πρωινό τσιγάρο» συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό video που δημιούργησε ο Πάνος Ηλιόπουλος και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Δείτε το video clip 

Χαράζει η μέρα και η πόλη έχει ρεπό
Στη γειτονιά μας καπνίζει ένα φουγάρο
Κι εγώ σε ζητάω, σαν πρωινό τσιγάρο
και σαν καφέ πικρό, και σαν καφέ πικρό

Άδειοι οι δρόμοι, δεν φάνηκε ψυχή
και το φεγγάρι μόλις χάθηκε στη δύση
Κι εγώ σε γυρεύω σα μοιραία λύση
και σαν ανατολή, και σαν ανατολή

Βγήκε ο ήλιος, το ράδιο διαπασών
μ’ ένα χασάπικο που κλαίει για κάποιον Τάσο
Κι εγώ σε ποντάρω κι ύστερα πάω πάσο
σ’ ένα καρέ τυφλών, σ’ ένα καρέ τυφλών

Για την ιστορία, το «Πρωινό τσιγάρο» κυκλοφόρησε το 1984, περιέχεται στον δίσκο του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στην Όχθη Της Καρδιάς Μου» και είναι αφιερωμένο στον Μάνο Λοΐζο.

Ο ίδιος ο συνθέτης όμως είναι ο πιο κατάλληλος, ως ο δημιουργός που της εμπιστεύθηκε το τραγούδι του, να μιλήσει για τη Χριστιάνα Γαλιάτσου και τις ερμηνευτικές της ικανότητες:

“Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι ένα φωνητικό μίγμα εξαιρετικών ηχοχρωμάτων βοκαλισμού.

Ήρεμη φωνή με βελούδινη υφή, γεννάει ήχους σαν χάδι, για να ιστορήσει τον ποιητικό-στιχουργικό λόγο που καταπιάνεται.

Στέκεται μακριά από επιθετικές κραυγές, διότι, όπως φαίνεται, έχει επίγνωση πως η τέχνη του τραγουδιού είναι άνεμος με ήχο, όπως εκείνοι του βουνού και της πεδιάδας· όπως το θαλασσινό αεράκι…

Προτιμώ να την ακούω σε λυρικά τραγούδια που είναι κοινή μας επιλογή…”

Νότης Μαυρουδής

Credits:

Κιθάρα: Γεώργιος Χατζόπουλος
Ηχοληψία: Κώστας Παπαγερίδης
Βιντεοσκόπηση/Μοντάζ: Πάνος Ηλιόπουλος
Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην Όμορφη Πόλη
(Κυνέτου 4, Μοναστηράκι)
Make up artist: Άννα Καβρουδάκη
Hair styling: Ελένη Αγνόγλου

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook