To Ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε το UTech Lab με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

To UTech Lab, είναι ένα Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για νέους/νέες, στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές τελευταίας γενιάς, iPad, δύο τρισδιάστατους εκτυπωτές, κιτ ηλεκτρονικής, μικροεπεξεργαστές Arduino, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού, studio ήχου και greenscreen.

Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν online σε εργαστήρια στους τομείς της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Το σχολικό έτος 2020-21 προσφέρονται 6 διαφορετικά online προγράμματα για μαθητές 12-18 ετών (A’ Γυμνασίου- Γ’ Λυκείου).

Διάρκεια: 1 ½ ώρα
Κόστος: Δωρεάν

Οι μαθητές συμμετέχουν στα εργαστήρια εξ αποστάσεως, από το σχολείο τους ή από το σπίτι τους, με την χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Τα online εργαστήρια λαμβάνουν χώρα ζωντανά με την μορφή τηλεδιασκέψεων, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής από το σχολείο:

• Το σχολείο πρέπει να διαθέτει αίθουσα υπολογιστών με έως 7 υπολογιστές ανά online εργαστήριο και ικανοποιητική  σύνδεση στο Διαδίκτυο.

• Η παρουσία του εκπαιδευτικού είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια διενέργειας του εργαστηρίου.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: από 7 έως 14 μαθητές

• 7 άτομα με τις ισχύουσες οδηγίες μέτρων πρόληψης Covid-19

(1 μαθητής ανά υπολογιστή).

ή

• 14 άτομα εφόσον ανακληθεί η οδηγία της τήρησης αποστάσεως 1,5m ανάμεσα στους μαθητές (2 μαθητές ανά υπολογιστή).

Προϋποθέσεις συμμετοχής από το σπίτι:

• Κάθε μαθητής θα πρέπει να διαθέτει υπολογιστή ή laptop και ικανοποιητική σύνδεση στο Διαδίκτυο.

• Η παρουσία του εκπαιδευτικού είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια διενέργειας του εργαστηρίου.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 7 μαθητές

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει ένα ή δύο από τα παρακάτω έξι προσφερόμενα online προγράμματα:

Web Programming
Σχεδιασμός ιστοσελίδας ειδήσεων*

Web programming είναι η δημιουργία δυναμικών web εφαρμογών, όπως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing)
Eφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο Διάστημα*

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μία διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία, η οποία δίνει όλο και περισσότερες λύσεις σε προβλήματα σχεδιασμού και παραγωγής αντικειμένων στην Γη, αλλά και στο Διάστημα.

Text Adventure
Δημιουργία παιχνιδιού διαδραστικής αφήγησης*

Ωχ, όχι! Κλειδώθηκες στο δωμάτιο και το κινητό δεν έχει μπαταρία! Τι κάνεις τώρα; Δημιουργείς τη δική σου λύση! Έλα να μάθουμε μαζί πώς ξεκίνησαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τι είναι το Interactive Storytelling και πώς δομείται ένα παιχνίδι.

Κατασκευάζοντας Voice Applets
Φωνητικές Εφαρμογές για Virtual Assistants**

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μία μικρο-εφαρμογή φωνητικής αλληλεπίδρασης με θέμα την αναζήτηση σούπερ-ηρώων, η οποία χρησιμοποιείται μέσω ενός εικονικού βοηθού τύπου Amazon Alexa ή Google Assistant;

2D Animation
Τεχνικές για δημιουργία ταινίας animation

Οι συμμετέχοντες μετατρέπονται σε animators και ανακαλύπτουν τις τεχνικές του 2D animation, τους τρόπους με τους οποίους δημιουργείται, τις βασικές του αρχές και την ορολογία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Μικροί Αρχιτέκτονες:
Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη
Visual Computing και αστικός σχεδιασμός

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εισάγει τους μαθητές στην έννοια της βιώσιμης πόλης και στις αρχές του αστικού σχεδιασμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/

Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 210 9469 620, 662, 663, 683 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30).

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook