Την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Έλεγχοι απόδοσης [performance audits]. Θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο. Παραδείγματα εφαρμογής. Γλωσσάρι βασικών όρων και εννοιών», των Γεώργιου Α. Γεωργίου και  Θωμά  Δ. Μπούσιου. Ένα σύγγραμμα που έχει ως στόχο να καταγράψει το θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο των ελέγχων απόδοσης, αλλά και να συμβάλει στην πλήρη κατανόηση τόσο των εννοιών όσο και της σπουδαιότητας των ελέγχων αυτών μέσα από την παράθεση πρακτικών παραδειγμάτων εφαρμογής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Γιάννης Βαβούρας, Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών
Οι συγγραφείς Γιώργος Α. Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων ΥΠΟΙΚ, και
Θωμάς Μπούσιος, Προϊστάμενος Δημόσιας Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Ν. Πιερίας

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος, Αιμίλιος Περδικάρης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Link Live streaming: https://youtu.be/ImDy93Q4wQs

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/elegxoi-apodoshs-diadiktyakh-paroysiash-vivlioy-gevrgios-gewrgioy-kai-thomas-mpoysios/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τόσο σε διεθνές/ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε εθνικό οι οικονομικές εξελίξεις και η κρίση της τελευταίας δεκαετίας, που επιδεινώθηκαν με την πανδημία, κατέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σπουδαιότητα της χρηστής δημοσι­ονομικής διαχείρισης, σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και η άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου σε φορείς στους οποίους η πολιτεία έχει αναθέσει αρμοδιότητες διαχείρισης δημόσιου χρήματος και πόρων. Ο έλεγχος αυτός δεν θα πρέπει να περιορίζεται στον εντοπισμό παράτυπων ή και παράνομων πράξεων, ούτε στην απλή διαπίστωση τήρησης ή μη των τυπικών κανόνων, αλλά θα πρέπει να εκτείνεται και στο κατά πόσο οι εξ ορισμού περιορισμένοι δημόσιοι πόροι διατίθενται με τρόπο που μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος.

Αυτή η ιδιαιτέρως σημαντική πτυχή του ελέγχου οδήγησε στην έννοια των ελέγχων απόδοσης, ζήτημα που πραγματεύεται το ανά χείρας σύγγραμμα.

Έχοντας αυτά κατά νου καθώς και το γεγονός ότι οι έλεγχοι απόδοσης βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα, το σύγγραμμα έχει ως στόχο να καταγράψει το θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο των ελέγχων αυτής της κατηγορίας, αλλά και να συμβάλει στην πλήρη κατανόηση τόσο των εννοιών όσο και της σπουδαιότητας των ελέγχων αυτών μέσα από την παράθεση πρακτικών παραδειγμάτων εφαρμογής.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Δρ Γεώργιος Α. Γεωργίου είναι Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων (ΕΣΕΛ).Εκπόνησε το διδακτορικό του με υποτροφία του ΙΚΥ στο StrathclydeUniversity στη Μεγάλη Βρετανία σε θέματα οικονομικού προγραμματισμού. Θήτευσε σε υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο Υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιες για τον προϋπολογι­σμό, τον έλεγχο και την εποπτεία των δαπανών. Για τις υπηρεσίες του στο ΓΛΚ έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από τον Υπουργό Οικονομι­κών. Υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Το 2003 ορίστηκε

Πρόεδρος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Οικονομικών. Θήτευσε ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στη Γενική Διεύθυνση Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ από το 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 υπήρξε ο Εσωτερικός Ελεγκτής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Ερευνητών της Απάτης και κάτοχος των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων CertifiedGovernmentAudit Professional, Certified Internal ControlAuditor και CertifiedFraudExaminer. Έχει συγγράψει βιβλία και μελέτες, ενώ άρ­θρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβά­νονται: Το δημοσιονομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κοινοτικός προϋπολογισμός (εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 2002) και Χωροτα­ξική και κλαδική σύνθεση των επενδύσεων του αναπτυξιακού Νόμου 1262/1982 (έκδοση Κέ­ντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, 1991).

Ο Θωμάς Δ. Μπούσιος ασκεί καθήκοντα Προ­ϊσταμένου της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας και Ελέγχου (Δ.Υ.Ε.Ε.) στον Νομό Πιερίας, υπηρεσία στην οποία εργάζεται από το 2011. Διαθέ­τει ευρεία ελεγκτική εμπειρία με συμμετοχή σε πολλές ελεγκτικές αποστολές. Την περίοδο 2002-2010 υπήρξε υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (MPA) διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook