Ανακοίνωση από τον Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή ΠΕ25

Καμία μέριμνα για την προμήθεια των self-test για τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βάσει του ΑΜΚΑ τους οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων  θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ  κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Το πρώτο τεστ θα  μπορούν να το παραλάβουν από αύριο 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 9/4 στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Μέχρι στιγμής σχεδόν όλοι όσοι εργάζονται σε ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να προμηθευτούν το self-test επειδή κατά τον έλεγχο του ΑΜΚΑ τους στο φαρμακείο δεν τους επιβεβαιώνει ότι είναι δικαιούχοι .

Θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύσει  αλλιώς την Δευτέρα δεν θα μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ να εκδώσουν   δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook