Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ένας χρόνος που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν με το σύστημα ακορντεόν, που οι εκπαιδευτικοί κάνουν υπερπροσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά μέσα από την οθόνη χωρίς να παρέχεται ο εξοπλισμός σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας είναι εξοργιστική .Έχει αφήσει, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία,  στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Αντίθετα, όλο το διάστημα που ο λαός ήταν σε καραντίνα, η κυβέρνηση, πιστή στη πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ όπως άλλωστε και οι προηγούμενες,  συνέχιζε το αντιλαϊκό της έργο και στην εκπαιδευτική πολιτική. Ψήφισε μέσα στην καραντίνα, εκτός των άλλων, το Πολυνομοσχέδιο για την εμβάθυνση των δεξιοτήτων στην Εκπαίδευση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων, το νομοσχέδιο για την ΕΕΚ, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ενώ η βία και η καταστολή ήταν σφοδρή σε όποιον αντιδρούσε.

Η αντίδραση των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη, όλη αυτή τη διάρκεια. Ακυρώσαμε στην πράξη τις κάμερες στην τάξη, δε δεχτήκαμε να είμαστε ο πολιορκιτικός κριός στις καταλήαψεις των μαθητών μας, ακυρώσαμε τις ψευδοεκλογές, αναγκάσαμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την αύξηση ωραρίου στα νηπιαγωγεία, αντιδράσαμε σύσσωμοι μέσα από τα σωματεία μας στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Ζητάμε εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις δίκαιες ανάγκες μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Εδώ και τώρα απαιτούμε τα αυτονόητα:

  • Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με αρχή τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να μειωθεί ο μαθητικός πληθυσμός ανά τάξη.
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης των ταξικών φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.
  • Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.
  • Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση φοιτητών- εκπαιδευτικών την Πέμπτη 1/4 στις 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου με 2ωρη στάση εργασίας 12:00 με 14:00 και όλα τα μέτρα προστασίας.

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook