Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, ύστερα από πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΣ- ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, η Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με θέμα εξελίξεις στα σχολεία του ΟΑΕΔ και οι δυσμενείς συνέπειες από την εφαρμογή του ν. 4763/2020 για:

 Το μέλλον στην Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

 Τους φοιτούντες μαθητές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. (όπου στερούμενοι μεταβατικών διατάξεων καλούνται να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ για να αποκτήσουν χαμηλότερα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά που η προκήρυξη περιέγραφε κατά την εγγραφή τους).

Παραβρέθηκαν στη συζήτηση μετά από πρόσκληση:

 Συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ

 Μέλη των συμβουλίων των μαθητών

 Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 Εκπρόσωποι εμπλεκόμενων επαγγελματικών σωματείων

Στη συζήτηση αναδείχτηκε η διαχρονική υποβάθμιση των σχολείων του ΟΑΕΔ και η ανάγκη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών. Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την ανάγκη συντονισμού του αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων και των όρων φοίτησης των μαθητών. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη ολόπλευρης στηριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση, σύγχρονα συγγράμματα και υλικοτεχνική υποδομή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η προετοιμασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων με στόχο την πραγματοποίηση Πανελλαδικής ημέρας δράσης το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook