Στο θέμα των εμβολιασμών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όσο πιο πολύ εμβολιαζόμαστε, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στο τέλος αυτής της τεράστιας περιπέτειας Δημόσιας Υγείας που ζούμε, που μας έχει δοκιμάσει όλους» δήλωσε ο Β. Κικίλιας και επισήμανε ότι στους τρεις πρώτους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, έγιναν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί, συγκεκριμένα έχουμε φτάσει το 1.572.000. «Μόνο τον Απρίλιο θα έχουμε υπερπολλαπλάσιες δυνατότητες και θα κάνουμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς» είπε ο Υπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις ποσότητες των εμβολίων που έχουμε παραλάβει από τις εταιρείες: παραπάνω από 1.100.000 από την Pfizer, παραπάνω από 400.000 δόσεις από την AstraZeneca, 100.000 δόσεις από την Moderna. Παράλληλα, εγκρίθηκε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και για αυτό ο προγραμματισμός είναι για 70.800 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook