Σε μια εποχή που η χώρα συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες υποθέσεις κακοποίησης, ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα έρχεται να ρίξει φως στα ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την ελληνική κοινωνία.

Βασισμένο σε αληθινά βιώματα και δομημένο με ευρηματική πλοκή, το βιβλίο του διακεκριμένου γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Ναούμ εισχωρεί στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, με ιστορίες που συγκλονίζουν. Η βία και η κακοποίηση στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, η αποπλάνηση, η απόρριψη, η ενοχή, οι νοσηρές σχέσεις και τα κρυμμένα μυστικά που στιγματίζουν ολόκληρες ζωές, θίγονται στο μυθιστόρημα Στο σκοτάδι ανθίζω, ένα βιβλίο που αναζητεί την κάθαρση και  τη λύτρωση στην ανθρώπινη τραγωδία.

Ο Χρήστος Ναούμ με σπουδαία διαδρομή στον χώρο της Ιατρικής, διανύει μια εξίσου σημαντική πορεία στη λογοτεχνία από το 2008 μέχρι σήμερα, με τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων και πέντε θεατρικά έργα. Το νέο του βιβλίο συνδιαλέγεται με όσα συμβαίνουν σήμερα, παρακολουθώντας τη ζωή ενός βασανισμένου ανθρώπου, του ψυχολόγου Φίλιππου Δελλή, ο οποίος προσπαθεί να ορθοποδήσει σε μια ζωή γεμάτη παγίδες και εμπόδια. Είναι εντέλει ένα μυθιστόρημα που δικαιώνει τον τίτλο του, με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Φίλιππος Δελλής, οδηγώντας ένα βροχερό απόγευμα, προβληματίζεται με τη διάγνωση που μόλις του έχει ανακοινωθεί. Καρκίνος. Ο νους του, σαν κινούμενη κάμερα, στρέφεται στα παλιά για να εξηγήσει και να αντέξει τα καινούργια. Επανεξετάζει γεγονότα που τον σημάδεψαν, ανατρέχει στους έρωτες και στις οικογενειακές σχέσεις, στη βία και την κακοποίηση των παιδικών και εφηβικών χρόνων, στις ματαιώσεις της ενηλικίωσης αλλά και στις ασύμμετρες συγκρούσεις με τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Χρήστος Ναούμ «Στο σκοτάδι ανθίζω»

Στον δρόμο του συστοιχίες δέντρων. Στον ίσκιο τους, ως άνθρωπος που ακολουθεί τα όνειρά του, ο Φίλιππος δεν παρασύρεται από τις αντιξοότητες. Θα αναμετρηθεί με φόβους και βεβαιότητες, για να αποδείξει ότι η ζωή είναι μοναδική, γλυκιά και απρόβλεπτη και ότι οι άνθρωποι μπορούν να ξανανθίσουν – ακόμα και στο σκοτάδι.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Χρήστος Ναούμ «Στο σκοτάδι ανθίζω»

Σκληρόδετη έκδοση
Σελ.: 416
ISBN 978-960-03-6809-3

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook