Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός αναφέρθηκε:

στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Όλα δρομολογούνται ώστε να διεξαχθούν κανονικά μέσα στον Ιούνιο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει την ακριβή ημερομηνία, ενώ υπενθύμισε ότι η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25%.

στο άνοιγμα των σχολείων: Δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, αφού το προηγούμενο διάστημα είχαν μείνει περισσότερο καιρό κλειστά σε σύγκριση με τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

στη λειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης: Το άνοιγμά τους θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τα σχολεία και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών.

στη διάρκεια του σχολικού έτους: Με οδηγό την περσινή χρονιά, υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς για δύο εβδομάδες μέσα στον Ιούνιο, ενώ δεν τίθεται ζήτημα να χρησιμοποιηθούν για διδασκαλία ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα.

στις απουσίες των μαθητών: Όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, οι απουσίες δεν προσμετρώνται, ενώ για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

στο voucher των 200 ευρώ: Αυτή τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές, για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook