Προς τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown φαίνεται να κινείται η κυβέρνηση μετά και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα  από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα: 

  • Από το Σάββατο 20 Μαρτίου, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες θα είναι ενιαίο για όλη τη χώρα και θα ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών.
  • Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με τη χρήση του κωδικού 6 (μέχρι 3 άτομα, με εξαίρεση τις οικογένειες και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας), χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου.
  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου, με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και όριο τους 20 πιστούς, αποκλειστικά για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τους Β’ Χαιρετισμούς.
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία με κωδικό 6 για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook