Ενημερωτική εγκύκλιο σχετικά με το Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς τις ΠΔΕ.

Βάσει της εγκυκλίου, καλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους, ώστε οι Διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν με τους επικεφαλής των κατά τόπους Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ομιλιών και τη διανομή σχετικού υλικού.

Οι εκδηλώσεις και οι ομιλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν δια ζώσης, οι επισκέψεις τρίτων προσώπων στα σχολεία να μην ξεπερνούν τα δύο (02) άτομα το ανώτερο σε κάθε τμήμα (αρ. αποσπ. Πρακτ. 147ης/02-11-2020 Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19).

Σε κάθε περίπτωση και κατά προτεραιότητα να τηρούνται αυστηρά τα οριζόμενα στις εκάστοτε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα και απαγορεύσεις του COVID-19.

Το Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συντονίζει το Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT παρέχουν σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της Ε.Ε. και αποτελούν το δίαυλο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανατροφοδότησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το «Δίκτυο Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT» υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης για σειρά θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη διανομή σχετικού εντύπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού.

Δείτε το έγγραφο εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook