Σύσταση προς τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων διανομέων (delivery), έχοντας  υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, απηύθυνε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, το Υπουργείο συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες, ενώ σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων δημιουργεί ο ΕΟΔΥ

Συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας

ΑΣΕΠ: Από 12/2 οι αιτήσεις στην προκήρυξη 1Κ/2021 για 68 θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook