Με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου, η 13η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ραδιοφώνου.

Το ραδιόφωνο είναι αυτό στο οποίο στράφηκαν πολλές γενιές, όταν ο κόσμος κατέρρεε, από τον πόλεμο, από σεισμό, από τσουνάμι ή από το ξέσπασμα επιδημιών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ραδιόφωνο έφερε στους παππούδες μας λόγια αξιοπιστίας από τους ηγέτες τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβαινε στα πεδία της μάχης.

Σήμερα, ακόμη και με την έκρηξη των νέων μέσων επικοινωνίας, το ραδιόφωνο παραμένει ένα ζωτικό εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν τα δίκτυα πέφτουν ή όταν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργεια καταρρέει μετά από καταστροφές. Χρησιμοποιούμε το ραδιόφωνο για να φέρουμε σωτήριες ειδήσεις, πληροφορίες, ακόμη και την εκπαίδευση στους ανθρώπους σε εκείνα τα μέρη που το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν φτάνουν.

Διαβάστε ακόμα:

Κακοκαιρία από το Σάββατο 13/2 με χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρό παγετό

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Ποιες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Προκήρυξη πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook