Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του ν/σ  του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, στις 13:00 στα Προπύλαια. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και σε όλη τη Ελλάδα. Για την ίδια ημέρα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η ΟΛΜΕ και τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η ΔΟΕ.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών:

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/02 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διευκολυντική 3ωρη στάση από 11.00 έως 14.00

Για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

 

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Νέο πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 13.00 ώρα στα Προπύλαια

ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου άνοιξε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως κι αυτά της Πρωτοβάθμιας, χωρίς δηλαδή να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών, αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε  όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28/1, απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική αλλά και την όξυνση της καταστολής, απέδειξαν πως μόνο ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας μπορεί να ανατρέψει στην πράξη τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Στηρίζει και  συμμετέχει στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα  και στην Αθήνα στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στα Προπύλαια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου).

 

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ  ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 ΣΤΙΣ  12:00 (ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)

(3ΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Όχι στην ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας  μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μειωθεί ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Να καταργηθούν οι νόμοι 4692 και 4763 (επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση)
  • Όχι στην  αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα 534 ευρώ Ιανουαρίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Υπουργικές Αποφάσεις κύρωσης πινάκων συντονιστών εκπαιδευτικού έργου κλάδων ΠΕ 07 & ΠΕ 08

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook