Αύριο, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Ιανουαρίου σε περισσότερους από 600.000 χιλιάδες εργαζόμενους κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έως τώρα πρακτική, τα ποσά θα πιστωθούν από το μεσημέρι της Πέμπτης στους λογαριασμούς των δικαιούχων (534 ευρώ, αν πρόκειται για εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων ή με αναλογία 17,80 ευρώ ανά ημέρα, εφόσον εργάζονται σε πληττόμενες επιχειρήσεις).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 θα καταβληθούν:

1. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021 (επίδομα 534 ευρώ)

2. Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.

3. Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

4. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο (κατά τα πρότυπα της λίστας ΚΑΔ κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Ιανουαρίου) οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, ενώ επανέρχεται από τον ίδιο μήνα η διαδικασία εκ των προτέρων υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις.

Γιώργος Σκάθαρος*

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας – Μέχρι τις 5/2 οι δηλώσεις εργοδοτών

ΑΣΕΠ: Από 12/2 οι αιτήσεις στην προκήρυξη 1Κ/2021 για 68 θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στο «κόκκινο» από τις 30/1 η Αττική – Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook