Τη ματαίωση των προγραμματισμένων rapid-test για το Σάββατο 30/1/21 και την Κυριακή 31/1/21 καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας / ΣΥΝΕΚ, κάνοντας λόγο για ασυνέπεια της Υπουργού αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα εξασφάλιζαν την ασφαλή επάνοδο Γυμνασίων και Λυκείων στη δια ζώσης λειτουργία.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ενώ αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. για τη διενέργεια rapid-test, το Σάββατο 30/1/21 και την Κυριακή 31/1/21, στη συνέχεια προέκυψε ματαίωση και σχετική ανακοίνωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία κατονόμαζε τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ, κ. Αρκουμανέα, ως υπεύθυνο γι’ αυτή την εξέλιξη. Αυτό δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια και πολλά ερωτηματικά σε εκατοντάδες καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι, ενώ είχαν ειδοποιηθεί με email για τη διενέργεια των test, στη συνέχεια έμειναν «ανεξεταστέοι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ !!

Επιστροφή στο φυσικό μας  χώρο, αλλά πώς;

Χωρίς rapid-test για εκπαιδευτικούς και μαθητές γίνεται η επάνοδος στο φυσικό τους χώρο, στο πολύπαθο Δημόσιο Σχολείο…  

Παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού για υγειονομικά μέτρα και την προτροπή των λοιμωξιολόγων για test, που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή εκκίνηση, δεν έγινε απολύτως τίποτα!!!!!!!

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. για τη διενέργεια rapid-test, το Σάββατο 30/1/21 και την Κυριακή 31/1/21, στη συνέχεια προέκυψε ματαίωση και σχετική ανακοίνωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία κατονόμαζε τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ, κ. Αρκουμανέα, ως υπεύθυνο γι’ αυτή την εξέλιξη. Αυτό δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια και πολλά ερωτηματικά σε εκατοντάδες καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι, ενώ είχαν ειδοποιηθεί με email για τη διενέργεια των test, στη συνέχεια έμειναν «ανεξεταστέοι».

Όλα αυτά δείχνουν την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την  επάνοδο καθηγητών και μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, σε μια περίοδο με 1000 καταγεγραμμένα κρούσματα ημερησίως και 300 διασωληνωμένους. Η αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων καθημερινά είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν όλοι διαπιστώνουν πως το μόνο όπλο τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν είναι η μάσκα. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από τους εμβολιασμούς, παρότι βρέθηκε το εμβόλιο.

 Πρέπει να λάβουμε κι άλλα μέτρα για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού.

 Πρέπει:

  1. Να πραγματοποιηθούν δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χθες!
  2. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα άμεσα, με ανώτερο όριο τους 15 μαθητές.
  3. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις καθηγητών, ώστε να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα που θα προκύψουν.
  4. Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των Σχολικών Μονάδων. Απαιτείται πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
  5. Να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς για το εμβόλιο.
  6. Να χορηγείται δωρεάν υλικό προστασίας σε μαθητές και καθηγητές, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ/ ΣΥΝΕΚ

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Ξεκινάει σήμερα η Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook