Σήμερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν κανονικά σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». Για τις περιοχές αυτές, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: α) Να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, β) Γυμνάσια και Λύκεια να παραμείνουν κλειστά. Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν η Αττική θα περάσει από αύριο το πρωί στην κόκκινη ζώνη επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθυντές/ντριες καλούνται να λάβουν μέριμνα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων όσο και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον COVID-19. Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων και κατά τις πρώτες δύο (2) ώρες του ωρολόγιου προγράμματος συστήνεται να γίνει υπενθύμιση όλων των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις Λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενδεικτικά:

 η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
 τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
 οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
 η χρήση αντισηπτικών,
 οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
 οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
 τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
 οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
 οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Γ.Σ

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινάει από 1 Φεβρουαρίου η Ενισχυτική Διδασκαλία – Mέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

ΥΠΑΙΘ: Ενημέρωση σχολικών μονάδων ΔΕ για τη φοίτηση μαθητών και την κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook