Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κατόπιν της υπ΄ αριθμ. πρωτ. Φ15/879/Δ2/07-01-2021 έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα», που απευθύνεται σε μαθητές/τριες  όλων των τάξεων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να δοθεί η δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Αγώνα του 1821, που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη βαλκανική χερσόνησο. Παράλληλα, οι μαθητές/τριες θα μελετήσουν την ελληνική επανάσταση και την ιστορία της τοπικής τους κοινωνίας και των ηρώων της και, μέσω της άσκησης στην ιστορική έρευνα, την ανάλυση και τη μελέτη ιστορικών πηγών, αλλά και την εξοικείωση με το αρχειακό υλικό και τη «γλώσσα» της ιστορικής αφήγησης, θα αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα τοπικών γεγονότων στην προώθηση της συλλογικής αυτογνωσίας.

Οι μαθητές/τριες καλούνται ατομικά εντός του ωρολογίου προγράμματος και υπό την επίβλεψη ενός/μίας ή δύο εκπαιδευτικών να συντάξουν ιστορικό δοκίμιο/λογοτεχνικό κείμενο με έκταση τουλάχιστον 3 σελίδες ή 1500 λέξεις, προβάλλοντας τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Αγώνα του 1821.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών/τριών τους έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/NcP2V3amPdFG3m8P7

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdSJO0-DR2btyo8P3CVgIDdkT-cS-0hsIfwJcGflLYblEWOg/viewform

Οι εργασίες των μαθητών/τριών θα αποσταλούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στη Δ.Δ.Ε. Πέλλας έως και την 23η Απριλίου 2021 στην ταχυδρομική διεύθυνση: Εγνατίας 91, 58200 Έδεσσα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τους μαθητικούς διαγωνισμούς. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό να γίνει με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους και χωρίς οικονομική επιβάρυνση αυτών.

Θα τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ο εν λόγω διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με την απαρέγκλιτη τήρηση από τις διευθύνσεις των σχολείων των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ.  και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα λειτουργήσουν Γυμνάσια και Λύκεια από 1 Φεβρουαρίου – Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ

Ξεκινάει από 1 Φεβρουαρίου η Ενισχυτική Διδασκαλία – Mέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

ΥΠΑΙΘ: Ενημέρωση σχολικών μονάδων ΔΕ για τη φοίτηση μαθητών και την κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook