Εφαρμοστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας  στην «Ενισχυτική κοροϊδία»

 Δυστυχώς ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με την εφαρμοστική εγκύκλιο (αρ. 5134/ΓΔ4, 15/01/2021) της δήλωσης ενδιαφέροντος εντός ενός Σαββατοκύριακου (15 έως 18/1!) των μαθητών και των γονέων τους για την παρακολούθηση της «ενισχυτικής διδασκαλίας» των Ειδικών Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων και των σχολικών μονάδων για τη συγκρότηση των ειδικών τμημάτων.

Είναι αμφίβολο αν έχουν προλάβει να ενημερωθούν έστω και ελάχιστοι μαθητές, γονείς ή σχολικές μονάδες για τον ούτως ή άλλως πρόχειρο και ξαναζεσταμένο θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Προφανώς η μόνη εξήγηση για τη βιασύνη και την προχειρότητα του αντισταθμιστικού αυτού εγχειρήματος  είναι η φτηνή εξαπάτηση της δικαιοσύνης ενόψει  της προσεχούς εκδίκασης για την  αντισυνταγματικότητα της Υ.Α. που επέφερε την κατάργηση των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στο Λύκειο.

Ενημερώνουμε για πολλοστή φορά το ΥΠΑΙΘ ότι, από τη στιγμή που κατάργησε τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα από το κανονικό ωράριο του Λυκείου (αυτό θα συνέβαινε και με οποιοδήποτε μάθημα) η πιθανότητα να τα ψευτοδιδαχθούν  μετά το πέρας των μαθημάτων και ειδικά μαθητές της Γ΄ Λυκείου καθιστά χρονικά απαγορευτική, άρα πρακτικά ανεφάρμοστη την παρακολούθηση.

Η επικείμενη αποτυχία αυτών των αντισταθμιστικών μέτρων δε θα δηλώνει εσκεμμένα το μειωμένο ενδιαφέρον αλλά το γύρισμα της πλάτης των μαθητών στις κατά συρροή εγκληματικές επιλογές της ηγεσίας του.

Καλούμε ξανά το Υπουργείο Παιδείας, να σταματήσει να εφαρμόζει πρόχειρες και fast track διαδικασίες δοκιμασμένων «αντισταθμιστικών» μέτρων σε μαθητές, γονείς, καθηγητές και να επαναφέρει τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα στο κανονικό-υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα του Λυκείου ώστε να διασφαλιστεί πραγματικά η απρόσκοπτη συνέχεια της διδασκαλίας τους και η δυνατότητα όλων των μαθητών για εισαγωγή τους στις καλλιτεχνικές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – 21/1/2021

Διαβάστε ακόμα:

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020-21: Από 21 έως 25 Ιανουαρίου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

ΚΕΓ: Αναβάλλονται οι εξετάσεις Ιανουαρίου για το επίπεδο Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook