Tο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, διοργανώνουν διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο για μαθητές Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων με θέμα: «Διάλογος ή σύγκρουση πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 11 και την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, 8:30-15:00. Λόγω των πρωτοφανών συνθηκών της εξελισσόμενης πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid-19 και για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων, το Συνέδριο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (υπ’ αριθμ. Πρωτ. Φ15.1/141880/Δ2/19-10-2020 και Φ15.1/161342/Δ2/25.11.2020 εγκριτικές αποφάσεις της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Τμήμα Β’ Δευτεροβάθμιας – Μαθητικής Μέριμνας, Σχολικής Ζωής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Ήδη έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα με 27 σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Υπάρχει η δυνατότητα σχολεία να παρακολουθήσουν το συνέδριο ως παρατηρητές.

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σκοπός του Συνεδρίου είναι το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας να λειτουργήσει για τους μαθητές/τις μαθήτριες ως αφορμή για:

1. μελέτη των ιστορικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον αρχαίο Έλληνα του 5ου αιώνα π.Χ. ως πολίτη μιας οργανωμένης πόλης-κράτους αλλά και ως μέλος μιας πανελλήνιας κοινότητας.

2. κριτικό στοχασμό πάνω στις δυνατότητες που έχουμε ως κοινωνία να έρθουμε σε διάλογο μεταξύ μας ως ανθρώπινα όντα αλλά και ως συλλογικότητες και εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, που εκκινούν από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Η κριτική αυτή προσέγγιση στην ιστορία και στο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι θα δώσει στους μαθητές/στις μαθήτριες τη δυνατότητα να σκεφθούν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, που θα είναι έτοιμοι/ες να υπερασπισθούν πανανθρώπινες ηθικές αρχές και αξίες, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ιδανικό του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων σχολείων θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέχρι τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, στη διεύθυνση: https://www.athenscollege.edu.gr/synedria/thermopylesalamina

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Αναπληρωτές: Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 294 μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2020-2021

ΙΕΠ: Παράταση στις αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών ως επιστημονικό προσωπικό (Σύμβουλος Α & Β ΠΕ Φυσικών)

Διαβάστε ακόμα:

Γυμνάσιο: Τι αλλάζει φέτος στη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών

ΥΠΑΙΘ: Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΑΕΙ: Τι ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ για τις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου, συγγράμματα και εαρινό εξάμηνο

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook