Οι Θεματικές Ενότητες ΕΛΠ22 και ΕΕΠ11 των προγραμμάτων «Ελληνικός Πολιτισμός» και «Επικοινωνία της Επιστήμης» (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών) αντίστοιχα συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης συνδιοργανώνουν μια σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στο πνευματικό κίνημα που προετοίμασε το Γένος για την κορυφαία στιγμή της νεώτερης Ιστορίας του ελληνισμού.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα και προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι κορυφαίοι ερευνητές της περιόδου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, με σκοπό να δώσουν με σαφή, έγκυρο και συγχρόνως εύληπτο τρόπο ένα πανόραμα της επιστημονικής και φιλοσοφικής σκέψης και της Παιδείας γενικότερα που αναπτύχθηκε στον ελληνόφωνο κόσμο κατά τον 18ο και τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η σειρά εγκαινιάζεται με την πρώτη διάλεξη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου 2021, 19.00.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Πέτσιος (Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ΣΕΠ στο ΕΑΠ.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι:

https://hou.webex.com/hou/j.php?MTID=m7c92277a49031b633486d153706e00b1

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΑΙΘ: Fake news o αποκλεισμός των ιδ. εκπαιδευτικών από τα δωρεάν τεστ covid – Τι απαντά η ΟΙΕΛΕ

ΕΑΠ: Μέχρι 15/1 οι αιτήσεις σε 19 ΜΠΣ, 2 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα και 153 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες

Εγκύκλιος για την ανανέωση συμβάσεων προσληφθέντων αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook