Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο και αναγκάστηκαν να περάσουν τις γιορτές χωρίς χρήματα ή στην καλύτερη περίπτωση με δανεικά (!). Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ξεκίνησαν οι πρώτοι ψίθυροι αναφορικά με την ικανότητα της πολιτείας να διαχειριστεί ορθολογικά την πανδημία, τουλάχιστον ως προς το μέρος της που σχετίζεται με την οικονομία, μοιράζοντας ισομερώς το όποιο βάρος που μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν επωμιστεί μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι κλάδοι -επιχειρήσεις και εργαζόμενοι- αποκλειστικά του ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Δεκεμβρίου αφορά σε ένα εκατομμύριο περίπου εργαζόμενους (2.5 εκ. άτομα κατά προσέγγιση, αν συνυπολογίσουμε και τις οικογένειές τους) επιχειρήσεων που είτε είναι “πληττόμενες” είτε έκλεισαν με κρατική εντολή τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της πανδημίας. Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου έληξε η παράταση στις δηλώσεις αναστολών Δεκεμβρίου και αναμένεται οι πληρωμές να ξεκινήσουν με χαρακτηριστική καθυστέρηση από τις 11 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Γ.Σ

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 816 νέα κρούσματα, 399 ασθενείς στις ΜΕΘ – Τετάρτη 6/1/2021

ΑΣΕΠ: 556 αιτήσεις στην Προκήρυξη 4Ε/2020

Μητρώο Καλλιτεχνών: Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για Νοέμβριο-Δεκέμβριο / εγγραφές μέχρι 10 Ιανουαρίου

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook