Το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου προανήγγειλε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες. Και είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης διευκολύνονται και οι ειδικοί της Επιτροπής στις αποφάσεις τους. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Έχουμε, όμως, πάρει μέτρα από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν.
» Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου και σιγά σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9-10 Ιανουαρίου, και μετά τις 11 θα δούμε πώς θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει, δηλαδή, η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα τα αφήσουμε πιο πίσω. Τότε, ναι, θα κριθούν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» τόνισε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται καθαρά για πολιτική απόφαση.
Διαβάστε ακόμα:
390 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, 421 ασθενείς στις ΜΕΘ – Κυριακή 3/1/2021
Σε ισχύ από την Κυριακή 3/1 νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Ταχύρρυθμο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News