Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με οκτώ φορείς (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΙΤΥΕ-Διόφαντος), προχώρησε από το καλοκαίρι σε ενέργειες για την υλοποίηση επιμορφωτικής δράσης για το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας μόνιμων και αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης αφορά 163.104 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αναπληρωτές ή μόνιμους ή ωρομίσθιους), που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) σε δημόσιες σχολικές μονάδες της επικράτειας ή του εξωτερικού, Γενικής ή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  καθώς και όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δήλωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα https://trainees.t4e.sch.gr/.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και η συνολική διάρκειά του θα είναι είκοσι (20) ώρες σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) εβδομάδων, οι οποίες κατανέμονται σε δέκα (10) ώρες σύγχρονης επιμόρφωσης και σε δέκα (10) ώρες ασύγχρονης επιμόρφωσης, μέσω χρήσης αντίστοιχων εργαλείων τηλεκπαίδευσης. Για τις ανάγκες υλοποίησης της δράσης προβλέπεται η δημιουργία Μητρώου Επιμορφωτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://t4e.sch.gr.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Μέχρι 13/1 οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ΠΕ & ΔΕ στις ΠΔΕ Αττικής και Κ. Μακεδονίας

Κορονοϊός: 476 νέα κρούσματα, 467 στις ΜΕΘ – Δευτέρα 28/12/2020

Συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook