Την ακύρωση των μουσικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διοργανώσει την παραμονή των Χριστουγέννων στα προαύλια εννέα νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με λύπη του το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την ακύρωση των μουσικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διοργανώσει την παραμονή των Χριστουγέννων στα προαύλια εννέα νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης. Ο Οργανισμός προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση με αίσθημα ευθύνης, συμμορφούμενος με τη σχετική ισχυρή σύσταση που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και θέλοντας να συμβάλει στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Η δράση είχε σχεδιαστεί σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την Πολιτική Προστασία (πριν από τις τελευταίες ανακοινώσεις) και με τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων υγειονομικής προστασίας (ολιγομελή μουσικά σχήματα, τήρηση αποστάσεων, rapid test από όλους τους συμμετέχοντες).

Όπως είχε προγραμματιστεί, το ΜΜΘ θα βρισκόταν την παραμονή των Χριστουγέννων με μικρά μουσικά σύνολα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας μικρές συναυλίες. Ήταν ένας τρόπος να συμπαρασταθεί στους ασθενείς του covid-19 και να τους ευχηθεί περαστικά, να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό που δίνει ακούραστο τη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά και να στηρίξει οικονομικά τους μουσικούς και άλλους επαγγελματίες της πόλης.

Κάτω από τα νέα δεδομένα, οι δράσεις αυτές αναβάλλονται για μια προσεχή στιγμή, που όλοι ελπίζουμε πως δεν θα αργήσει! Ανεξάρτητα από την αναβολή αυτή, ο ΟΜΜΘ θα διαθέσει το ποσό των 4.000 ευρώ στον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος για την οικονομική στήριξη των μελών του. Σημειώνεται εξάλλου πως ισχύει στο ακέραιο η ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης να διοργανώσει, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, δύο συναυλίες με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, τις οποίες θα προσκληθεί να παρακολουθήσει δωρεάν το υγειονομικό προσωπικό που απασχολήθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook