5ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΠΜΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες»), o Δήμος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» διοργανώνουν σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση, τον 5ο Πανελλήνιο Επετειακό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με θέμα «ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ».

Ενδεικτικές θεματικές:

 τα πρόσωπα και τα ιστορικά γεγονότα κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης,
 οι κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Επανάσταση,
 οι ιδέες και οι αξίες που εμπνέουν τους φορείς της Επανάστασης,
 οι θεσμοί που συγκροτούνται κατά τη διάρκεια της Επανάστασης
 η διεθνής διάσταση της Επανάστασης και ο ρόλος των Μ. Δυνάμεων,
 η σημασία της επανάστασης για το τότε, το σήμερα και το μέλλον,
 η διδασκαλία της επανάστασης στο ελληνικό σχολείο κτλ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται :

 Στους μαθητές (ατομική ή ομαδική συμμετοχή) της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, των τριών τάξεων των Γυμνασίων, των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικών – Εσπερινών -Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα σχολεία της Ομογένειας.

 Στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (ατομική ή ομαδική συμμετοχή). Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΦΕΚ 25/Α/04 03-1993], θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 (τηλ. 210- 3636007 ή 6944165949)

2. Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ θα πρέπει να αναρτηθούν σε ειδική πλατφόρμα της διοργάνωσης το αργότερο ως τις 23 Απριλίου 2021.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο, 28 Μαΐου 2021 σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Θα δοθούν συνολικά τρία βραβεία και τρεις έπαινοι για τα ντοκιμαντέρ των μαθητών, και τρία βραβεία για τα ντοκιμαντέρ και τις διδακτικές προτάσεις των εκπαιδευτικών, τα οποία θα συνοδεύονται από ειδικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα των χορηγών/δωροθετών του διαγωνισμού.

Επικοινωνία: [email protected]

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η σχετική εγκύκλιος εδώ

Αίτηση μαθητικής συμμετοχής

Αίτηση εκπαιδευτικού

Διαβάστε ακόμα:

Εγκύκλιος για την εξ αποστάσεως αξιολόγηση των μαθητών Β/θμιας Εκπαίδευσης για το 2020-2021

ΙΕΠ: Συγκεντρωτικά η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας στην ΠΕ και ΔΕ για το 2020-2021

Σύνδεσμοι με θέματα πολιτιστικού περιεχομένου χρήσιμοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook