Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ν/σ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στη Βουλή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών:

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε από κοινού με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για τον Προϋπολογισμό του 2021 που περιλαμβάνει  περικοπές στις  δαπάνες για την Παιδεία, προχωρά σε νέα κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας)  την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 έξω από τη Βουλή.

Καταδικάζουμε την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την  Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει το άρθρο 114 με το οποίο, σε καταστρατήγηση κάθε έννοιας αντικειμενικότητας και ισονομίας, δημιουργούνται τοπικοί πίνακες προσλήψεων ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε παράκαμψη των ενιαίων πινάκων, καθώς και το άρθρο 123 με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην, ολοκληρωτικής έμπνευσης, αντικατάσταση  των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με δοτούς εκπροσώπους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν την τακτική της επιβολής που ακολουθούν, να αποσύρουν τις ρυθμίσεις και να προσέλθουν, επιτέλους, σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

 

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΜΕ 15 και 17 ΔΕΚ 2020

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή Προϋπολογισμό, που για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία, παρά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, και παράλληλα προβλέπει μειώσεις στις δαπάνες για τους άλλους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την αδυναμία μαζικής αντίδρασης που αυτή επιφέρει, προωθεί επίσης ένα πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» (Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, έκθεση Πισσαρίδη) που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, εξαφανίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε:

 1. Στις 15 Δεκέμβριου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
 2. Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, να οργανώσει ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Διεκδικούμε:

 • Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την ΕΕΚ
 • Παράταση των θητειών των υφιστάμενων αιρετών, μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την ασφαλή διενέργεια δια ζώσης εκλογών
 • Καμία καταστρατήγηση του πίνακα αναπληρωτών, με τοπικές προσκλήσεις
 • Λήψη μέτρων για ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων
 • Προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών των ΣΜΕΑΕ
 • Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων
 • Παροχή εξοπλισμού για την ΕξΑΕ, αναβάθμιση ΠΣΔ, προστασία προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας
 • Καμία «τηλεαξιολόγηση» μαθητών/τριων, μείωσης διδακτέας και εξεταστέας ύλης, επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με το άνοιγμα των σχολείων, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 302 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στις ΔΥΕΠ

Ανακοινοποίηση: Ειδική πρόσκληση μελών ΕΕΠ, ψυχολόγων-κοινωνικών λειτουργών

Επιταγή (voucher) 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές για αγορά tablet, laptop ή desktop

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook