Το ART HUB Athens, με αφορμή, και βάσει τους θεμελιώδεις σκοπούς ίδρυσης, καθώς και τις αρχές που διέπουν την λειτουργία του, συμμετέχει και υποστηρίζει την ετήσια διεθνή εκστρατεία κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου, και διαρκεί 16 ημέρες, ως τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την διακριτή δράση που φέρει τον τίτλο #NotAlone, η οποία τελεί υπό το πλαίσιο του προγράμματός του: Art For Social Change.

Εγκαινιάζει το πρώτο μέρος της δράσης, που έχει ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση καθώς και την κατά δύναμιν πρόληψη ορατών και μη, μορφών έμφυλης βίας, προχωρώντας σε μια καθημερινή καμπάνια ενημέρωσης μέσω των κοινωνικών δικτύων, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας ποικίλες μορφές Τέχνης που εστιάζουν μέσω του δημιουργικού τους έργου, στην σιωπηλή κακοποίηση που υπόκεινται τα θύματα της έμφυλης βίας, από τα στενά πλαίσια της οικογένειας, ως και τους αγνώστους θύτες που τα κατακλύζουν σε κοινή θέα.

Συγχρόνως με την προβολή εγνωσμένης αξίας έργων, θα παρουσιαστεί κι αξιόλογο έργο όπως αυτό κρίνεται εκ μέρους του φορέα ως προς τους σκοπούς που υπηρετεί, κατόπιν ανοικτού καλέσματος στο κοινό, και εν δυνάμει στο Δίκτυο Καλλιτεχνών του φορέα. Το κάλεσμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στα δίκτυα του φορέα, ενώ συγχρόνως θα αφορά ποικίλα μέσα Τέχνης, δίχως να οριοθετείται σε ένα και μόνο. Ώστε με το πέρας της διεθνούς εκστρατείας, επιλεγμένα έργα να παρουσιαστούν σε συλλεκτική ψηφιακή έκδοση, εμπλουτισμένα με κείμενα και συνεντεύξεις από σχετικούς κι εμπλεκόμενους φορείς, ειδήμονες, καθώς κι ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει με τις προσπάθειες τους στην καταπολέμηση και πρόληψη της έμφυλης βίας.

OPEN CALL for Artists: arthubathens.org/notalone-opencall/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ART HUB Athens: Art for Social Change – Ο πολιτισμός και οι τέχνες έχουν τη δύναμη να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή.

Η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS προωθεί και στοχεύει την κοινωνική αφύπνιση, τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού. Καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο καλούνται να εκφραστούν, να αντιμετωπίσουν θέματα και να συνεργαστούν ως κοινότητα για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Το επίκεντρό της είναι να δημιουργήσει μια ποικιλόμορφη παγκόσμια κοινότητα που αλληλοεπιδρά με βάση τη βούληση και τη δημοκρατία, με στόχο να δημιουργήσει μια δυνατή φωνή για να μιλήσει για ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

Email: [email protected]
Website: www.arthubathens.org
Facebook: www.facebook.com/arthubathens
Instagram: www.instagram.com/arthub_athens

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook