Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταφέρθηκε από χθες, 30/11/20, με νέα τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση, η ομάδα συντονισμού Task Force για σχολεία, η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία Υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ και είχε ως έδρα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος της ομάδας συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη των υπεύθυνων COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και την εκτίμηση κινδύνου με τη συνεργασία των γιατρών του ΕΟΔΥ και των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Τα μέλη της Task Force για σχολεία απαντούν τηλεφωνικά στο 210-3443958 και 210-3443867 ή με e-mail στο [email protected]  σε ερωτήματα που αφορούν την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, τη σωστή χρήση μάσκας, τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις, τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 με βάση αφενός τις οδηγίες των γιατρών του ΕΟΔΥ, το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αφετέρου τα υπάρχοντα ΦΕΚ ή τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις.

Για την εξυπηρέτησή σας:

1. Λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Τηλεφωνικό Κέντρο με τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3443958 και 210-3443867.

2. Ημέρες/ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-17:00

3. Η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση για λήψη αποφάσεων αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων ή και ερωτημάτων προς το ΥΠΑΙΘ είναι το [email protected]

4. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [email protected] παραμένει σε ισχύ, αποκλειστικά προκειμένου να λαμβάνει τις φόρμες ιχνηλάτησης.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές 2021: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Εγκύκλιος για την εισαγωγή στην Γ/θμια Εκπ/ση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2021-22

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook